Zelfverdediging en krachttraining - Zelfverdediging en Weerbaarheid door Adrie de Herdt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vergroot uw kracht, verbeter uw zelfverdediging.
Bookmark and Share
Looptraining?
Het valt mij op dat jongeren die door mij in de scholierenzelfverdediging getraind worden bepaalde elementaire behendigheidsoefeningen niet kunnen uitvoeren. Dat de gemiddelde scholier die ik tegenkom zich niet eens acht keer kan optrekken. Zich geen vijf keer kan opdrukken, laat staan dat ik ze een rondje kan laten hardlopen. Als er hard gelopen moet worden beginnen de leerlingen van tegenwoordig eerst te vragen hoe lang en/of hoe ver en pas daarna naar het waarom van zo een looptraining.

Hard werken
In mijn antwoorden hou ik het simpel: omdat het hard werken is om iets te bereiken! Dat alleen de diepe wens om iets te willen ervoor zal zorgen dat je dit ook zult bereiken. Dat stilzitten en niets doen geen succes zal brengen, niet in de zelfverdediging en eigenlijk nergens in. Dat het leuk is om zittend voor de pc in een videogame de sterkste, snelste, gemeenste en meest bloeddorstige te zijn maar dat vechten in het echt, 'om het echie' een heleboel conditie, coördinatie, ervaring, karakter en inzet eist. 'Zonder kracht géén kunde' zeg ik tegen cursisten in mijn riddertrainingen zelfverdediging.

Lees het hele artikel op ons blog Scholierenzelfverdediging.
zelfverdediging trainen is nooit makkelijk
Uw zelfverdediging aanmerkelijk verbeteren door uzelf te versterken.

'Zonder kracht géén kunde' zegt Adrie de Herdt als instructeur zelfverdediging steeds tegen zijn cursisten. Vandaar dat SPZ-training op de eerste verdieping van het bedrijfspand in Bussum een krachthonk ingericht heeft. Hier werken cursisten zelfverdediging zich regelmatig in het zweet. Zo sterk, dat het zweet in druppels van hun gezicht afloopt. 

Nog steeds vragen nieuwe cursisten aan Adrie of zij niet 'stug en stijf' worden van krachttraining. Zodra zij een paar sessies krachttraining achter de rug hebben, weten zij uit eigen ervaring dat krachttraining geen stijfheid en stramme bewegingen veroorzaakt. Cursisten zelfverdediging van Adrie de Herdt ontdekken juist dat zij dankzij de krachttraining behendiger worden, harder en langer rennen, verder springen, beter klimmen, verder gooien, harder slaan en schoppen en makkelijker werpen en klemmen. 

Er zijn zelfs cursisten die niet meer voor puur praktijkgerichte trainingen zelfverdediging naar Bussum komen, maar die enkel en alleen nog kracht komen trainen.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu