about me

Adrie de herdt

verbaal vriendelijk jezelf vredelievend verdedigen.

Na 35 dienstjaren als cipier, waarin ik met allerlei mensen gewerkt heb, ben ik met pensioen. In die 35 jaar heb ik geleerd dat verbaal reageren op agressie een sterk wapen is en humor ontwapenend werkt. Ook ben ik meermaals bewust beloond omdat ik gewapend en ongewapend aangevallen ben op de werkvloer. Daar ben ik meer en minder zwaar bij gewond geraakt. Ervaringen die zelfverdediging en beroepsmatig fysiek optreden voor mij zodanig beïnvloedt hebben, dat ik daar heel eigen training, advisering en begeleiding in aanbiedt. Met een geheel eigen draai en lesinhoud.

Puur Praktijk en Hulpvraag Gericht
  • Leert u verbaal vriendelijke zelfverdediging
  • Leert u ongewapende zelfverdediging
  • Leert u reageren op snij- en steekwapens
Adrie de Herdt

gepensioneerd cipier

Adrie de Herdt

30 jaar trainer zelfverdediging

Mail

info@zelfverdediging.org

Bel

+(0031) (0)6-13886352

Adres

Terracottastraat 60

Plaats

1339 AZ Almere Buiten, NL

Mijn Visie op Vechten

Elk écht gevecht vindt plaats in kleine ruimtes

Mijn puur persoonlijke beroepsmatige ervaring met het échte gevecht binnen mijn beroepspraktijk als cipier, heeft mij tot het inzicht gebracht dat iedere cursist in mijn trainingen zelfverdediging terdege voorbereidt dient te worden op vechten in bijzonder kleine ruimtes.

Professionele Expertise

Verbaal vriendelijk de meest vreemde types tegemoet treden is een eerste vereiste voor elke cipier. En tegelijk klaar staan snel te kunnen reageren op elke vorm van agressie zonder zelf agressief te zijn. Een bijzondere combinatie.

HBO Pedagogiek Docenten

Op mijn vijftigste ben ik in deeltijd vier jaar op HBO-niveau Pedagogiek in de Lerarenvariant gaan studeren. Na jaren keerde ik terug naar school: PO, VO en zelfs HBO mocht ik lessen geven. Op basis van mijn afstudeerscriptie zijn interviews met mij geplaatst in ‘Lichamelijke Opvoeding’ het vakblad voor gymleraren.

Mijn Achtergrond

Mijn Verhaal & Basis Onder mijn trainingen

Training, Advisering en Begeleiding zoals ik die vanuit mijn Studiegroep Praktische Zelfverdediging al dertig jaar verzorg, zijn zekers gebaseerd op mijn persoonlijke praktijkervaring in het adequaat optreden bij wangedrag, agressie, bedreiging en geweld als cipier. Mijn jaren als lid van de Nederlandse Kernploeg Karate hebben mij als NOCNSF-erkend topsporter veel geleerd over training en trainingsdoelen en hoe die heel gedisciplineerd te behalen. Mijn handelen als gecertificeerd sector-overstijgend vakbondsconsulent binnen de FNV hebben mij adequaat leren omgaan met tijdsdruk, tegenslag en tegenwerking. Mijn deeltijdstudie pedagogiek in de lerarenvariant heeft mijn houding naar ‘minder makkelijke’ mensen op een heel positieve en warme wijze beïnvloedt.

Sinds mijn pensionering een paar jaar geleden ben ik full-time trainer, adviseur en begeleider op het gebied van assertiviteit, weerbaarheid, zelfverdediging en beroepsmatig fysiek optreden. Met als doel mijn cursisten praktijkbewezen reacties aan te leren, die zij onmiddellijk kunnen toepassen op alle uitdagingen waarmee zij in hun dagelijks leven geconfronteerd worden.

Jaren ’80
  • Nederlandse Kernploeg Karate

Jaren ’90
  • Ministerie van Justitie DJI

jaren ’10
  • FNV topkaderlid + LiO Stages HBO

waarom zou u voor mij kiezen?

Mijn nieuwsbrief

Schrijf u geheel vrijblijvend in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen betreffende activiteiten van de Studiegroep Praktische Zelfverdediging.